Демократична България - Варна е пред Спортна зала - говорим си за паркоместа, отсечени дървета и детски площадки

10.10.2019

Стела Николова, кандидат за кмет на Варна, и голяма част от кандидатите за общински съветници на коалиция "Демократична България - обединение" се срещнаха с граждани пред Двореца на културата и спорта във Варна, в четвъртък следобед.

Жителите на града изразиха изненада от това, че кандидат за кмет е излязъл по улиците на града, за да чуе проблемите им. Споделиха свои проблеми и пожелаха успех на Стела Николова и на кандидатите за общински съветници.

Според тях, в района съществува недостиг на паркоместа, а при спортни събития и концерти в Спортна зала интензивният трафик създава големи проблеми и рискове за сигурността. Също така, близостта с Морската градина създава допълнително натоварване в малките улици наоколо - те се използват хаотично от приходящите автомобили за паркиране. Жителите в района очакват да бъде въведена Синя зона за паркиране, която да реши проблема.

Друго неудобство на квартала се оказва постепенно изчезващата растителност - отсечени без компенсация дървета - и липсата на пространства за детски спорт и игра на открито. Площадките са малко на брой и почти всички са за деца до 3-годишна възраст. По-големите няма къде да играят и ползват единственото възможно пространство - ОУ “Васил Друмев”. Дворът на училището не е пригоден за такива цели и това създава неудобство/опасност за децата. А Морската градина не е подходяща за самостоятелна игра на деца до 10-12 години. Няма предвидени пространства за младежи, поради което те се събират вечер в площадките за 3-годишните и ги рушат, тъй като съоръженията не са предвидени за такова натоварване.

Всички представители на коалицията заявиха своето намерение и готовност да работят за решаването на споменатите ключови проблеми на жителите и гостите на Варна.

Следващата среща на екипа е на 11 октомври от 17 ч. в кв. “Чайка” (пред супермаркет CBA, ж.к. “Чайка”, 62А).