Жителите на варненския квартал “Аспарухово” - недоволни от продължителния ремонт на аспаруховия мост

18.10.2019

Ежедневните срещи на кандидата за кмет на коалиция “Демократична България - обединение” и кандидатите за общински съветници протичат не само в централните части на Варна, а и във всички квартали на града. В сряда, такава се проведе в кв. Аспарухово, а жителите на квартала успяха да споделят за някои от най-наболелите проблеми, които срещат в ежедневието си.

На първо място в разказите на гражданите беше проточилият се във времето ремонт на Аспаруховия мост, който сериозно затруднява придвижването от и към останалата част на града. Заявените от Община Варна срокове за изпълнение на ремонта не бяха спазени, без видима причина, но гражданите не са били уведомени нито за причината, нито за следващ предвиден краен срок. “Демократична България - Варна” се обявява против подобно безотговорно и неуважително отношение към своите граждани и заявява готовност да осъществява контрол при изпълнението на различните проекти, свързани с града. А при евентуални забавяния, причинени от непредвидени обстоятелства, гражданите да бъдат информирани и компенсирани за причинените неудобства.

На фона на проблема с Аспаруховия мост, съвсем логично звучи и друг от повдигнатите въпроси по време на срещата. А именно - нуждата от спешен медицински център в квартала. Поради невъзможността да се разчита на бърз и сигурен транспорт по моста, здравето на жителите на квартала е поставено под риск. Това, разбира се, е напълно недопустимо и е крайно наложително да се предприемат адекватни мерки. Изграждането на спешен център е предложение и в дългосрочен план заради все по-гъсто населения квартал и по-честата необходимост от бърза медицинска помощ.

Подобно на всички останали квартали на Варна, и тук хората споделиха, че разрушените улици, тротоари и пейки в местния парк затрудняват придвижването им и не позволяват да се насладят пълноценно на иначе ценната озеленена част на града.

Инициативата на “Демократична България - Варна” за среща с гражданите на морската столица “Лице в лице” продължава активно във всички райони на града. През почивните дни търсете мобилните информационни пунктове на ДБ с №66 на Севастопол, входа на Морската градина, площад “Независимост” и още 20 местоположения в града. Подробности и актуална информация ще откриете на Facebook страницата на Демократична България - Варна.