Варна има нужда нужда от нова индустриална зона и нов мост

19.10.2019

Варна има нужда от нова индустриална зона и нов мост, заяви Стела Николова, кандидат за кмет на Варна на Демократична България в студиото на Радио Варна. Градът се разширява в посока юг и Аспаруховият мост е и недостатъчен, и стар, неминал през модернизиране. Необходима е инфраструктура, която да отговаря на потребностите на инвеститорите във Варна.

Необходими са също ясни правила и прозрачни процедури, за да е лесно за всеки, който иска да развива бизнес в морската столица. "Това ще стане възможно с въвеждането на електронно управление на Община Варна, което е в основата на нашата програма" обясни Стела Николова. Според нея е крайно време и да се преустанови порочната практика с обявяване на обществени поръчки с условия, разписани за конкретна фирма. “Ще сложим край на тази практика” обеща Николова "не може всичко в този град да се прави от едни и същи фирми".

Стела Николова се ангажира и да има бърза реакция на потребностите на представителите на малкия и среден бизнес, като за пример посочи, че вече година стои без внимание по бюрата в общината предложението на таксиметровите шофьори за нови стоянки за таксита. "Ние ще бъдем отворени към обсъждането на проблемите на всяка една заинтересована група граждани" заяви Стела Николова. "Всички важни теми ще бъдат подлагани на широко обсъждане и всичко ще може да се вижда онлайн. Това е формулата за честно и прозрачно управление” каза кандидатката от Демократична България.