Стела Николова: „Само масово гласуване ще спре подмяната на вота“

22.10.2019

В седмицата преди местните избори варненци се опасяват от подмяна на вота. Това стана ясно от срещи  в три варненски кваратала, в които взеха участие Стела Николова, кандидат за кмет на Варна на Демократична България и кандидатите за общински съветници от обединението.

Всички граждани посочват необходимостта от промяна, но купуването на гласове и проведените съдебни дела  за фалшификации при минали избори, ги обезкуражават и демотивират. „Не се отчайвайте“, призова Стела Николова, „точно отчаянието и отказът  от гласуване ще направи възможни изборните манипулации. Ако искате да се промени нещо, излезте и гласувайте. Само масовото гласуване ще спре подмяната на вота“.

Другият начин активните граждани да се противопоставят на манипулациите е да се включат като застъпници в изборния процес. „Загубата само на два часа в края на изборния ден, докато се броят гласовете си струва резултатът“, каза кандидатката на Демократична България, като припомни, че мощната вълна от застъпници на обединението в страната по време на еврзоизборите е намалила извършването на манипулции и в резулат Демократична България има един евродепутат. 

Стела Николова и кандидатите за общински съветници от ДБ ще продължат срещите си „Лице в лице“ с варненци до петък. „Ако имате идеи за развитието на града, ако имате въпроси или ако сте станали свидетели на купуване на гласове, елате при нас и ни кажете! Всеки ден можете да видите наши масички в центъра, а и ежедневно публикуваме във Фейсбук графика на срещите си в кварталите на Варна“, каза Николова.